Θεσμοθετήθηκε η χορήγηση voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σε πάνω από 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ψηφίστηκε στη Βουλή, η πολυτροπολογία του υπουργείου Παιδείας (προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη») για Voucher 200€, Μηχανογραφικό, Ιδιωτικά Σχολεία και Πανεπιστήμια.

Οι 160.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού με το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.

Για να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί το voucher θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς Τaxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να τη χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, στόχος αποτελεί η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Δικαιούχοι

  • Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Ποιοι αποκλείονται

  • Τα στελέχη εκπαίδευση αποκλείονται από αυτή την παροχή.
  • Αποκλείονται οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί (Εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, Βουλευτές, υπουργούς κλπ)
  • Αποκλείονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από το Voucher 200 ευρώ