Άγγελος Πούλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

24-02-2021

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το σύνολο, σχεδόν, του Κλάδου απείχε από τις εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που οργάνωσε και πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, φαλκιδεύοντας στην ουσία το δικαίωμα της δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων μας. Επιλέγει να προσπαθήσει να προχωρήσει τις αντιδραστικές και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των εκπαιδευτικών με «δοτούς» ψευτοαιρετούς, οι οποίοι αν αποδεχτούν αυτόν τον ρόλο θα αποτελούν όνειδος για τους εαυτούς τους και η πράξη τους θα συνιστά τη μεγαλύτερη προδοσία για έναν καταξιωμένο θεσμό που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες και τον οποίο καμία κυβέρνηση δε σκέφτηκε ποτέ να καταργήσει.

Αυτά που βιώνουμε με την κυβέρνηση είναι πρωτοφανή και αποτελούν θεσμική εκτροπή στα όρια της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών.

‘Εχουμε μπροστά μας αγώνα, ώστε με σύνθεση, ενότητα και αποφασιστικότητα να αποτρέψουμε συλλογικά τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται. Αυτή την περίοδο ξεκινάει η μάχη της επιχειρούμενης αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης, μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποχωρήσει ακόμη περισσότερο από τη δημόσια εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς και να φορτώσει στις πλάτες τους και στις πλάτες των γονέων την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων.

Τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δε θα περάσουν, ο Κλάδος συνολικά και όλοι μαζί θα ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των Συναδέλφων.

Πιστοί σε όσα έχουμε διακηρύξει και σύμφωνα με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας αλλά και την εντολή της αποχής στις εκλογές από τους Συναδέλφους, καταθέτουμε την παραίτησή μας από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και καλούμε τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ που διορίστηκαν πρόσφατα, χωρίς καν να έχουν κάνει αίτηση, να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Είναι ανήκουστο να διορίζονται μέλη του ΠΥΣΠΕ χωρίς υποβολή αίτησής τους. Η ενέργεια του Περιφερειακού Δ/ντή εκπαίδευσης είναι επιεικώς απαράδεκτη και στερείται δεοντολογικής και θεσμικής νομιμοποίησης.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας υπήρξαμε εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των Συναδέλφων και μόνο έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας, να σας ενημερώνουμε και να είμαστε χρήσιμοι όσο μπορούμε.

Απευθύνουμε κάλεσμα ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ενάντια στην κυβερνητική επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ