www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

28-11-2018

Δημιουργία «Προοδευτικών Ρευμάτων Συλλόγου Π.Ε. Ο Σωκράτης»

Ενεργή συμμετοχή της παράταξής μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Β΄ Ανατολικής Αττικής

Την Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών των Προοδευτικών Ρευμάτων στο Μενίδι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνάδελφοι που εργάζονται σε σχολικές μονάδες των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος», «Κ. Σωτηρίου» και «Σωκράτης». Στη συνάντηση, για άλλη μια φορά, τονίστηκε και  επιβεβαιώθηκε η ανεξαρτησία της παράταξης καθώς και  η ακηδεμόνευτη, αδέσμευτη συνδικαλιστική πορεία και έκφρασή της, πάντοτε με δημοκρατικό ιδεολογικό στίγμα και με προοδευτικό πρόσημο, χωρίς κομματικές ταμπέλες, φανερές ή κρυφές. Και στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης»  είναι απαραίτητη μια παράταξη  που θα λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά, που τα μέλη της θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που δεν θα είναι απλά  χειροκροτητές και ψηφοφόροι, αλλά η συνείδησή της. Μια παράταξη που θα έχει  την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών στο θεσμό της εκπροσώπησης, της ανατροπής και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή των Προοδευτικών Ρευμάτων στα συνδικαλιστικά δρώμενα και του Συλλόγου Π.Ε. της Β΄ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» και στην κάθοδο σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (για εκλογή αντιπρόσωπων και Διοικητικού Συμβουλίου).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επόμενη ημέρα έχει ήδη αρχίσει και στη Β΄ Ανατολικής  Αττικής  με ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και με απόλυτη γνώση των δυσκολιών. Αναμφίβολα, η μάχη αυτή θα κριθεί σε πολλαπλά επίπεδα. Όμως ήδη ένα σημαντικό μέρος των συναδέλφων μας (μόνιμων – ειδικοτήτων- αναπληρωτών), όπως  αποδείχτηκε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αναζητά τη ρήξη με το κομματικό – επαγγελματικό συνδικαλιστικό κατεστημένο και αλλαγή σελίδας.  Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε όχι με ατάκες, με συνθήματα και με επικοινωνιακά τρικ, αλλά με τη συμβολή μας με όλες τις δυνάμεις μας και με πνεύμα αλληλεγγύης για την άρση των αδικιών και ανισοτήτων, για την επίλυση των καθημερινών  προβλημάτων των συναδέλφων μας και για την έξοδο της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού από τη βαθιά κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι κομματικές κραυγές, οι προσωπικές στρατηγικές, ο μικροκομματικός και ατομικός παραγοντισμός.

Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ, τους εκπαιδευτικούς, που εκφράζουν το μεγάλο τμήμα των δημοκρατικών, προοδευτικών και υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων, που επιθυμούν την αναγέννηση, την ανασυγκρότηση και την αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος να στηρίξουν την προσπάθεια μας για τη διαμόρφωση εκπαιδευτικού μετώπου θα συμβάλει στην αναδιάταξη και του συνδικαλιστικού σκηνικού. Με ενότητα και δύναμη υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που αξίζει να παλέψουμε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες : για δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη.