8-9-2018

Τα Προοδευτικά Ρεύματα ανεξάρτητα  και αυτόνομα στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια απέναντι σε όλες τις κομματικά εξαρτώμενες παρατάξεις και στο συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη, διαβεβαιώνουν τα μέλη τους, τους φίλους και όλους τους συναδέλφους ότι στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα έχουν αυτόνομη και ανεξάρτητη παρουσία απέναντι σε όλες τις κομματικά εξαρτώμενες κεντρικές παρατάξεις (όπως αυτές κι αν ονομάζονται κατά καιρούς)  και στο συνδικαλιστικό κατεστημένο, κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για όσο μεγαλύτερη διεύρυνση με εκπαιδευτικούς και ανένταχτα σχήματα που ενστερνίζονται τις αρχές και τις συνδικαλιστικές μας αξίες για την αλλαγή του  συνδικαλιστικού τοπίου.

Από την ίδρυσή μας δηλώσαμε την ανεξαρτησία μας. Δεν αποτελούμε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος ούτε κλειστή ομάδα. Το αποδείξαμε με την αυτόνομη κάθοδό μας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και με τη στάση μας, κάτι που θα πράττουμε και στο μέλλον. Η Παράταξή μας είναι ανοιχτή σε όσους εκπαιδευτικούς αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν και να προσφέρουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία μας. Είναι καιρός να μπει φραγμός στη λειτουργία του συνδικαλισμού ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού ή ως η «πέμπτη φάλαγγα» των κέντρων εξουσίας! Να πάψει η εκπροσώπηση από λειτούργημα και δικαίωμα για όλους, να γίνεται «επάγγελμα» για τους λίγους!

Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε ενεργά την προσπάθειά μας ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με πρωταρχικές αξίες την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος, τη  δημοκρατία, την παιδαγωγική ελευθερία, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ισότητα.

Απευθύνουμε κάλεσμα  συνεργασίας, συμπόρευσης και συστράτευσης  σε όλους τους συνάδελφους αλλά κυρίως στους νέους συναδέλφους μας αναπληρωτές που δοκιμάζονται καθημερινά. Είναι ευθύνη όλων μας να σφυρηλατήσουμε την ενότητα και να γυρίσουμε την πλάτη στην πολυδιάσπαση που έντεχνα καλλιεργούν κόμματα και εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη