www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

2 -5-2018

 

Η αιρετός και ο αναπληρωματικός αιρετός των Παρεμβάσεων( ΑΝΤΑΡΣΥΑ)  στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής ψεύδονται δημόσια, για άλλη μια φορά, και για τις συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.

 

Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής στο ενημερωτικό τους Δελτίο Νο 20 με θέμα «Ποιος υπερασπίζεται την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Αγωγής στην Αν. Αττική;» επιτίθενται -για μια ακόμη φορά-στον πρόεδρο του Συλλόγου μας κατηγορώντας τον, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι παράταξης και όχι ως αιρετοί,   ψευδέστατα ως υπεύθυνο  για τις άκαρπες συνεδριάσεις των επιτροπών των Δήμων του Συλλόγου Δελμούζου (Παλλήνης, Σπάτων –Αρτέμιδας , Ραφήνας –Πικερμίου, Μαραθώνα).

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν :

«Δεν πραγματοποιήθηκαν οι τριμερείς των  Δήμων  Μαραθώνα, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Σεχίδης  δε συμμετείχε στις συνεδριάσεις λόγω του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που έθεσε ο Περιφερειακός! όπως επικαλείται ο Σύλλογος Δελμούζος»

 

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών κάνουν γνωστά τα παρακάτω:

 

Οι συνεδριάσεις των τριμερών  επιτροπών για τους  Δήμους  Παλλήνης, Σπάτων –Αρτέμιδας , Ραφήνας –Πικερμίου πραγματοποιήθηκαν κανονικά σε αντίθεση με ότι ΨΕΥΔΩΣ αναφέρουν οι αιρετοί.

Η συνεδρίαση της επιτροπής του Δήμου Μαραθώνα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απουσίας του Δημάρχου κ. Ψηνάκη.

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» μπορούν να αποδείξουν όλα τα παραπάνω δημοσιοποιώντας τα αντίγραφα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων που έχουν στα χέρια τους.

Πραγματικά είναι λυπηρό για την αιρετό του ΠΥΣΠΕ και για τον αναπληρωματικό αιρετό να καταφεύγουν, για άλλη μια φορά,  εγγράφως σε μεθοδεύσεις με τόσο εμφανή  ΨΕΜΑΤΑ μόνο και μόνο για προσωπικά,  κομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας :

  • Τα Προοδευτικά Ρεύματα με πρότασή τους που έγινεαπόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν και θα είναι υπέρ της άμεσης εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2018-19.
  • Με απόφαση του Συλλόγου που λήφθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίεςο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» δε συμμετείχε στις συνεδριάσεις των επιτροπών.
  • Η κυβέρνηση ενώ από τη μια θεσμοθέτησε τη δίχρονη προσχολική αγωγή από την άλλη την υπονόμευσε αναγορεύονταςσε τελικούς ρυθμιστές τους Δημάρχους, εμπαίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι θέσεις των περισσοτέρων Δημάρχων κατά της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ήταν ήδη γνωστές μέσα από τις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ αλλά και των κομμάτων τους με την καταψήφιση του σχετικού άρθρου στη Βουλή (Ν.Δ, ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΧΡ. ΑΥΓΗ ), κάτι για το οποίο πολύ έγκαιρα τα Προοδευτικά Ρεύματα είχαν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους.
  • Μήπως, τελικά, ο τρόπος που το υπουργείο διαχειρίστηκε τις εισηγήσεις των επιτροπών , μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε καντις πλειοψηφικές αποφάσεις τους παρά μόνο τη θέσητων Δημάρχων (ακόμη κι αν αυτή μειοψηφούσε ! ) δικαιώνει τη μη συμμετοχή του Προέδρου του Δελμούζου σ΄αυτήν την παρωδία της κυβέρνησης που αναζητούσε τη νομιμοποίηση της μη εφαρμογήςμέσα από την παρουσία των ίδιων των εκπαιδευτικών καθιστώντας τους συνενόχουςστην απαράδεκτα άβουλη κυβερνητική πολιτική;

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

  • Οιαιρετοί των Παρεμβάσεων (Ανταρσία) αποφάσισαν να ενημερώσουν τους συναδέλφους για ένα θέμα που δεν είναι μέσα στις θεσμικές αρμοδιότητες του αιρετού.
  • Στην ενημέρωση αυτή παραπληροφορούν και ψεύδονται συνειδητά.
  • Προσπαθούνέμμεσα να αποδώσουν ευθύνες στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας ενώ δεν κάνουν καμιά ονομαστική ουσιαστική καταγγελία για τους Δημάρχους και τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης που στις περισσότερες επιτροπές ψήφισαν κατά της εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής από την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Δεν κάνουν καμιά καταγγελία για την Περιφέρεια και για το Υπουργείο που δεν έκαναν αποδεκτές ούτε καν τις εισηγήσεις των επιτροπώνπου ήταν υπέρ της εφαρμογής ( 2 υπέρ -1 κατά) επειδή διαφώνησε ο Δήμαρχος.
  • Τέλος δεν κάνουν καμιά αυτοκριτική για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων στους Δήμους του Συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» παρά την«αγωνιστική» συμμετοχή του ομοϊδεάτη τουςπροέδρου στις τριμερείς επιτροπές, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Σ΄ αυτή την περιοχή μόνο ο Δήμος Λαυρεωτικής αποφάσισε την εφαρμογή της προσχολικής Αγωγής.

Αυτού του είδους οι ενημερώσεις δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο του αιρετού. Δεν τις αποδεχόμαστε και δεν τις νομιμοποιούμε. Στη συνείδηση των συναδέλφων είναι απορριπτέες και  καταδικαστέες όπως και εκείνοι που τις διατυπώνουν με ψέματα. Είναι εκείνοι που κατοικοεδρεύουν στα γραφεία της Δ/νσης, που συνδιοικούν, που ψεύδονται, που παραπληροφορούν , που σιωπούν, που ανακαλύπτουν τον υπεύθυνο για τη μη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο πρόσωπο του συνδικαλιστή Προέδρου και όχι στην απαράδεκτη στάση του Υπουργείου, της Διοίκησης και των Δημάρχων.

Ίσως οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και η πιθανή υποψηφιότητα κάποιων από αυτούς σε θέση βουλευτή να εξηγούν αυτές τις απαράδεχτες συμπεριφορές.

                                                                                                                                     

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη