www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

3-02-2018

Οι αγωνιστικές μάσκες έπεσαν. Το καρναβάλι τέλειωσε πρόωρα για το ΠΑΜΕ (Κ.Κ.Ε.) Δελμούζου

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών όταν κατέθεσαν τη συνδικαλιστική τους πρόταση προς τους συναδέλφους, με την ίδρυσή τους, είχαν ξεκάθαρα τονίσει ότι  έρχονται να αλλάξουν τον εναγκαλισμό συνδικαλιστικών παρατάξεων και κομμάτων και ότι σε καμιά περίπτωση δε θα γίνουν το «πλυντήριο» κομματικών ή κυβερνητικών ανακοινώσεων. Για το λόγο αυτό δεν στηρίξαμε την κομματική κινητοποίησή τους την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 αλλά υπερψηφίσαμε και στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018. Κάποιοι (ΠΑΜΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) ή δεν το διάβασαν ή πίστεψαν, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ότι ήταν λόγια του αέρα προς άγρα ψήφων.

Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τα κομματικά στελέχη του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, τα οποία φαίνεται ότι θεωρούν τον συνδικαλισμό ως προσφορά που οφείλουν στο κόμμα τους και όχι ως υποχρέωση προς τον συνάδελφο.

Ας μιλήσουμε όμως και για τα καθ’ ημάς. Αντί για απάντησης για τη στάση της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου, τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο Σύλλογό μας, επιλέγουν να μας συκοφαντήσουν για άλλη μια φορά. Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση περί ανεξαρτησίας μας την έχουν δώσει πρόσφατα οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας, αλλά και η στάση μας στην τελευταία Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Πουθενά στην ανακοίνωση τους, η οποία, ως συνήθως, υπαγορεύτηκε από τα γραφεία του κόμματος, δεν γίνεται καμιά αναφορά για τον λόγο που κάλεσε η Γραμματέας του Συλλόγου το Δ.Σ. στο σχολείο που εργάζεται. Ούτε μία λέξη για την ουσία της καταγγελίας των Προοδευτικών Ρευμάτων!

Είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τα ακόλουθα συγκεκριμένα  ερωτήματα, για ενημέρωση και προβληματισμό των συναδέλφων ξέροντας ότι δε θα πάρουμε απάντηση:

-      Η Γραμματέας του Συλλόγου κατήγγειλε ή όχι στο Δ.Σ. ότι ο Διευθυντής της φέρνει προσκόμματα σε θέματα που έχουν σχέση με τη χρήση από μέρους της της εβδομαδιαίας συνδικαλιστικής της άδειας;

-      Η Γραμματέας του Συλλόγου κατήγγειλε ή όχι στο Δ.Σ. πως τη Δευτέρα, της χρεώθηκε όλη μέρα απεργία, αντί για στάση, ενώ είχε δηλώσει τετράωρη στάση, με βάση το διδακτικό της ωράριο, αλλά δεν θέλησε τελικά να «κάνει θέμα για το πενηντάρικο»;

-    Την ημέρα της συνάντησης του Δ.Σ. με τον Διευθυντή της, έγινε καμιά αλλαγή στο διδακτικό και ωρολόγιο πρόγραμμά της ή ήταν πλήρως ικανοποιημένη, κατά δήλωση της, από αυτό;

-    Αν δεν υπήρχε θέμα με τη συμπεριφορά του Διευθυντή της προς το πρόσωπό της και ούτε θέμα με το πρόγραμμά της, τότε ποιος ο λόγος  της  καταγγελίας που έκανε στο Δ.Σ. και η πρόσκλησή της για άμεση στήριξή της;

-      Έσπευσε να προδικάσει τη στάση του Δ.Σ. για το θέμα , άτυπα με τηλέφωνα και γραπτά με δήλωση της πως καταψηφίζει  την πρόθεση των Προοδευτικών Ρεύματών Εκπαιδευτικών για την έκδοση ανακοίνωσης από το Δ.Σ., με αλλά λόγια καταψήφισε ένα κείμενο προληπτικά πριν καν αυτό γραφτεί και κατατεθεί;

-   Προσπάθησε ή όχι να υποβαθμίσει  αμιγώς συνδικαλιστικά ζητήματα (δικαίωμα στην απεργία, συνδικαλιστική άδεια κτλ) και να τα μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση εκμεταλλευόμενη το Δ.Σ.;

Η υποκρισία συνεχίζεται αφού ενώ η Γραμματέας και το ΠΑΜΕ σιώπησαν για όσα έγιναν στο σχολείο της την ίδια στιγμή στην τελευταία ανακοίνωσή τους που στάλθηκε στα σχολεία αναφέρουν «Καλούμε όλους τους συναδέλφους - συσπειρωμένοι στα σωματεία - να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της διοίκησης»!  Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για να γίνει φανερή  ακόμα και στον πιο δύσπιστο η υποκρισία του ΠΑΜΕ -ΚΚΕ παραθέτουμε την ανακοίνωση - καταγγελία της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ για συγκεκριμένο περιστατικό, ανάλογο με την καταγγελία της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου μας, στην Τρίπολη. Εκεί οι συνάδελφοί, απλοί εκπαιδευτικοί, κατήγγειλαν τη στάση της διοίκησης συγκεκριμένα, χωρίς υποκρισία, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δισταγμούς! Καταγγελία που είμαστε βέβαιοι πως οι «σύντροφοι του ΠΑΜΕ»  στην ΑΔΕΔΥ και στη ΔΟΕ τη στήριξαν και την ψήφισαν !

Συνάδελφοι, η ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά δεν μπορεί να είναι μια τυπική  ενασχόληση από υποχρέωση στο κόμμα. Οι συνάδελφοί περιμένουν από τα μέλη του ΔΣ να κάνουν στα σχολεία που εργάζονται, πράξη αυτά που λένε όταν επισκέπτονται τα άλλα σχολεία.

Οι μάσκες του αγωνιστή εκ του ασφαλούς έπεσαν !

Το καρναβάλι τελείωσε πρόωρα για το ΠΑΜΕ .

Υ.Γ. : Ακόμη δεν είδαμε απάντηση του ΠΑΜΕ στην καταγγελία στο τελευταίο ενημερωτικό των αιρετών των Παρεμβάσεων για το πρωτοφανές (!) που του καταλογίζει ότι «Δυστυχώς σε όλη αυτή την αντιπαράθεση με έκπληξη άκουσα και τον άλλο αιρετό στο ΠΥΣΠΕ και μέλος του συλλόγου ΠΕ «Σωκράτης» (σσ. τον αιρετό με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ) να συντάσσεται με τη δ/ντρια ότι  πληροφορείται για πρώτη φορά ότι οι υπερωρίες αφορούν τόσες πολλές ώρες και όχι μια ανά βδομάδα όπως πίστευε «…» Πραγματικά είναι ακατανόητη και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά αυτή η στάση.»

Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν και στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν.