www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

8-11-2017

Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί γυρολόγοι στο Σύλλογό μας

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» τηρώντας τις δεσμεύσεις τους και πάντα πιστά στην αρχή της ανεξαρτησίας τους, με συνέπεια στις ιδέες και στις θέσεις τους, χωρίς συμβιβασμούς και εφήμερες συνεργασίες, από την ίδρυσή τους συμμετείχαν ΑΥΤΟΝΟΜΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις απέναντι σε ΟΛΕΣ τις κομματικές παρατάξεις. Και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις-για Διοικητικό Συμβούλιο(2015), για αιρετούς (2016) και για αντιπροσώπους(2017) - το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο για την παράταξή μας στο Σύλλογό μας καταλαμβάνοντας πάντα την πρώτη θέση και γι΄ αυτό ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους.

Οι συνάδελφοί μας με τη στάση τους και τη συσπείρωσή τους στα Προοδευτικά Ρεύματα στέλνουν το μήνυμα πως είναι πλέον καιρός για ένα νέο συνδικαλιστικό ξεκίνημα. Ότι είναι καιρός για απαγκίστρωση από το  ξεπερασμένο μοντέλο του κομματικοδίαιτου (σήμερα) και κυβερνητικού (αύριο) συνδικαλισμού και αρχή για ένα σύγχρονο καινοτόμο μοντέλο, όπου κινητήριος δύναμη θα είναι, η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΕΝΟΤΗΤΑ (από μια τέτοια ενότητα είναι αυτονόητο ότι εξαιρούνται οι κομματοεξαρτώμενοι που θέλουν να κάνουν το Σύλλογο όργανο των κομμάτων τους, οι γνωστοί καιροσκόποι και γυρολόγοι-παράγοντες της πολιτικής και του συνδικαλισμού που συμπεριφέρονται έτσι μόνο και μόνο για την προσωπική τους προβολή και τη συνδικαλιστική τους επιβίωση) και ο ΑΓΩΝΑΣ για την επίλυση των προβλημάτων μας, των προβλημάτων του μαχόμενου εκπαιδευτικού της τάξης και όχι ο αγώνας για τη  διατήρηση των προνομίων των αιωνόβιων συνδικαλιστών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μαζί σας μπροστά, να ανοίξουμε ένα νέο συνδικαλιστικό δρόμο, να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε τις νέες ιδέες των συναδέλφων που δεν διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με το σημερινό κατεστημένο, να υιοθετήσουμε καινούριες δυναμικές αγώνα και διεκδίκησης, που, στο επίκεντρό τους, θα είναι τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού και της εκπαίδευσης και όχι των κομμάτων και των προσώπων. Είμαστε και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στην κριτική (ακόμα και στην κακοπροαίρετη!), για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, με μοναδική προϋπόθεση να υπάρχει σοβαρότητα επιχειρημάτων και πάνω απ’ όλα συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων!

Δυστυχώς, στο Σύλλογο μας υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που προσπαθούν να "επενδύσουν" στο συνδικαλιστικό τους μέλλον με συνταγές από το παρελθόν. Αλλάζοντας πολιτικές και συνδικαλιστικές θέσεις, ωσάν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει οι γυρολόγοι του συνδικαλισμού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια έδρα στο Δ.Σ. ή μια θέση εκτός τάξης. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αριβίστες, που μεταπηδούν από Κόμμα σε Κόμμα και από Παράταξη σε Παράταξη  διεκδικώντας ρόλο και συνδικαλιστικές θέσεις (εκτός τάξης!) σε κάθε περιβάλλον, πρόθυμοι πάντα να υπηρετήσουν κάθε σημαία, έχοντας υψώσει ατομική σημαία ευκαιρίας και διαθεσιμότητας, βρίσκονται σήμερα σε απόλυτη σύγχυση.  Δεν αγωνίζονται και δεν αγωνιούν για το συνάδελφο ή το συνδικάτο. Για τον εαυτό τους αγωνίζονται και αγωνιούν!

Το σοβαρότερο, όμως, πρόβλημα είναι ότι αυτές τις παλαιοκομματικές και συντηρητικές πρακτικές τις υιοθετούν και τις αγκαλιάζουν με διαδοχικές εκπτώσεις μάλιστα, οι δήθεν «αγωνιστικές αριστερές παρατάξεις», μόνο και μόνο για λίγες ψήφους παραπάνω.  Όμως, σ’ αυτόν τον Σύλλογο όλοι γνωριζόμαστε! Κανένας δεν μπορεί να κρύψει τίποτα και από κανέναν. Και επειδή όλα τα παραπάνω τις επόμενες ημέρες θα τα δούμε να γίνονται σενάρια δήθεν «αγωνιστικής συνεργασίας» ένα είναι βέβαιο: ότι τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» δε θα μείνουν σιωπηλά.

Εσύ συνάδελφε, συναδέλφισσα ΔΕΝ θα τους ακολουθήσεις!  ΔΕΝ είσαι μαζί τους!

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη