https://www.facebook.com/reumata/?fref=ts

3 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση στο νοσηρό λιβελλογράφημα των Παρεμβάσεων.

Η πρότασή μας για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, την επόμενη ημέρα των εκλογών, ως πρώτη δύναμη, με ανακοίνωσή τους ερμήνευσαν το αποτέλεσμα στο σύλλογό μας ως εντολή από τους συναδέλφους μας για ενότητα και συνεργασία. Ιδιαίτερα έκαναν αναφορά στους 80 συναδέλφους που ψήφισαν άκυρο και λευκό (αφού πρώτα πλήρωσαν τη συνδρομή τους και στάθηκαν για αρκετή ώρα στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα) κάνοντας σαφές ότι έλαβαν και το δικό τους μήνυμα.

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση - και παρά την κρισιμότητα των στιγμών που όλοι βιώνουμε καθημερινά - κινείται η τελευταία νοσηρή ανακοίνωση των Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του Συλλόγου μας, αφού ως τέταρτη δύναμη!! καλεί τις άλλες παρατάξεις, προσπαθώντας σαφώς να τις εγκλωβίσει, σε αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, σε αντίθεση με τη βούληση των συναδέλφων, με ένα λιβελλογράφημα που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στα συνδικαλιστικά χρονικά. Δυστυχώς, το κείμενο των Παρεμβάσεων Δελμούζου δεν μπορεί να αναλυθεί και να σχολιαστεί γιατί δεν αντέχει σε καμία συνδικαλιστική κριτική. Μόνο ως προϊόν εμπάθειας και μισαλλοδοξίας μπορεί να αξιολογηθεί. Ένα κείμενο αποτέλεσμα συρραφών και αντιγραφής του συντάκτη ανάμεσα σε μεγάλα αποσπάσματα από ανακοίνωση άλλου Συλλόγου ( που ελέγχεται από τις Παρεμβάσεις) και των δικών του προσθηκών .

Δυστυχώς οι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων (Ανταρσία - ΕΡΑ – ΛΑΕ που μπαινοβγαίνουν στις Παρεμβάσεις ανάλογα με την πολιτική συγκυρία για την υφαρπαγή των ψήφων) δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι πλέον απέναντι από το σύστημα αλλά οι ίδιοι είναι το σύστημα και μάλιστα το υπηρετούν με τη χειρότερή του εκδοχή. Αντί, λοιπόν, να αποδεχθούν την ήττα τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους, επιχειρούν να εξάγουν την κρίση που διέρχονται διχάζοντας τους συναδέλφους επιτιθέμενοι με αήθη τρόπο στα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, λες και αυτά είναι υπεύθυνα για τα δικά τους αδιέξοδα και για τη δική τους ιδεολογική και συνδικαλιστική ανεπάρκεια. Η όλη τους αγωνιστικότητα και δράση στο σύλλογο και στο ΠΥΣΠΕ εξαντλείται στις μαυρόασπρες ανακοινώσεις των κεντρικών παρεμβάσεων που αρκετές φορές αν και ασπρόμαυρες κιτρινίζουν πολύ.Είναι οι ίδιοι που περιόρισαν το ρόλο τους στα πασιφανή και πανελληνίως γνωστά τα τελευταία χρόνια: στην καταγραφή και μόνο των κενών στα σχολεία (ο ορισμός της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που συχνά επικαλείστε). Για τα άλλα κενά, στην ανιδιοτέλεια, στη διαφάνεια, στη δημοκρατία, στην ίση μεταχείριση στις τοποθετήσεις των συναδέλφων, στη δικαιοσύνη δεν τους περίσσεψε ούτε λέξη.

Στην ανακοίνωσή τους προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης και τη λειτουργία της. Μιλούν για τη μη ψήφιση της διαγραφής της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, μη τολμώντας ούτε καν να την κατονομάσουν, από τα μέλη μας στο Δ.Σ., (προτείναμε να αποφασίσει η Γ.Σ. του Συλλόγου). Δεν είδαμε, όμως, καμιά ανακοίνωση, από την παράταξή τους και τους αιρετούς, για την επιβράβευσή της πριν λίγες ημέρες από τον «αριστερό» Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη με το διορισμό της ως μέλος στο ΚΥΣΠΕ.

Συνάδελφοι, ούτε πριν τις εκλογές αλλά ούτε και τώρα επιθυμούμε να μπούμε σε μια ανώφελη αντιπαράθεση που σε τελική ανάλυση δεν ενδιαφέρει καθόλου τους συναδέλφους. Άλλωστε δεν επιθυμούμε να   μας στηρίζουν οι συνάδελφοι για αυτά που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς ως Παρεμβάσεις  αλλά για αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο Σύλλογο μας αλλά κυρίως οι δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε απαιτούν ενότητα, σύνθεση και συνεργασία και ότι δεν προσφέρονται για διατύπωση παραταξιακού συνδικαλιστικού λόγου που διχάζει γι΄ αυτό και προτείνουμε διαπαραταξιακό αναλογικό Προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των Παρατάξεων σε αυτό με, βάση την εκλογική τους δύναμη.

Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους αυτές τις στιγμές και ας μας κρίνουν οι συνάδελφοί μας ότι κι αν ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο μας.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Υ.Γ. :Η ομοιότητα του πίνακα των αποτελεσμάτων της ανακοίνωσης των Παρεμβάσεων με το παραποιημένο πίνακα αποτελεσμάτων στο alfavita υποθέτουμε ότι είναι τελείως συμπτωματική!!