Ανακοινώσεις Προοδευτικών Ρευμάτων

Επικαιρότητα

 

 

www.ekpaideutikareumata.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.facebook.com/reumata

6-03-2018

Πρόταση Προοδευτικών Ρευμάτων στο Δ.Σ  για ανακοίνωση - ενημέρωση για την επίσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου στα συστεγαζόμενα σχολεία του Πικερμίου .

                                                                                                                 Η πρόταση έγινε απόφαση του Δ.Σ με  6  ψήφους

                                                                 υπέρ ( Προοδευτικά Ρεύματα 3 –ΠΑΜΕ  2 -  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  1 )

Ανακοίνωση - ενημέρωση για την επίσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου στα συστεγαζόμενα σχολεία του Πικερμίου .

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου , ανταποκρινόμενα άμεσα στο κάλεσμα των συνάδελφων από το 1ο και 2ο δημοτικών  Πικερμίου , επισκέφτηκαν τα συστεγαζόμενα σχολεία την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018.

Στη συζήτηση - ενημέρωση που έγινε με τους συνάδελφους για θέματα που άπτονται της λειτουργίας των συστεγαζόμενων σχολείων διαπιστώθηκε πως οι συνάδελφοι  αγωνίζονται,  με κοινό βηματισμό και κοινή γραμμή, για την επίλυση οποίων προβλημάτων προκύπτουν στην λειτουργία των δυο σχολείων. Το ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε στους συναδέλφους με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως βρίσκεται δίπλα τους στον αγώνα τους για την εύρυθμη λειτουργία των δυο σχολείων .

Το ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου με αφορμή την επίσκεψη στα σχολεία του Πικερμίου δηλώνει κατηγορηματικά

  1. Η συνεργασία μεταξύ Σχολείου και Συλλόγου Γονέων  και κηδεμόνων είναι πολύ σημαντική. Η συνεργασία αυτή  πρέπει να είναι  αρμονική και εποικοδομητική με σκοπό την ανάπτυξη και την καλλιέργεια  πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης με τη διοίκηση του σχολείου και το διδακτικό προσωπικό για το καλό και την πρόοδο των μαθητών και γενικότερα του σχολείου. Η συνεργασία αυτή όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να σέβεται τη διακριτότητα των ρόλων εκπαιδευτικών και γονέων.
  2. Το Π.Δ.79 είναι απόλυτα σαφές για το πλαίσιο της  παρουσίας των γονέων και κηδεμόνων ( και των μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) , στους χώρους του σχολείου κατά την διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου .
  3. Κυρίαρχο όργανο στην διοίκηση της Σχολικής Μονάδας είναι ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε σχολείου.
  4. Οποιαδήποτε μεμονωμένη και αυθαίρετη, από μεριάς της διοίκηση ενός σχολείου,   προσπάθεια αυτοαξιολόγηση είναι καταδικαστέα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Το ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των συνάδελφων από τα δημοτικά του Πικερμίου να καλέσουν τον σύλλογο για ενημέρωση και συζήτηση θεμάτων που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής μονάδας . Το ΔΣ του συλλόγου δηλώνει πως θα είναι πάντα δίπλα και θα ανταποκρίνεται άμεσα κάθε φορά που οι συνάδελφοι θα ζητούν την παρουσία του

Κανείς συνάδελφος μόνος , όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Ο καιρός