Αγριεύει πάλι ο καιρός: Πότε θα χτυπήσει την Αττική η «μπάλα ψύχους» (vid)

Το ένα ψυχρό κύμα φεύγει το άλλο έρχεται, με την αλλαγή του χρόνου στις περισσότερες περιοχές να γίνεται υπό ήπιες συνθήκες με... τσουχτερό κρύο

Από τα βόρεια Βαλκάνια προέρχεται το νέο ψυχρό κύμα που αναμένεται να επηρεάσει από αύριο (1/1) το απόγευμα μεγάλο μέρος της χώρας, φέρνοντας και πάλι χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ θα έχουμε και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο που θα φτάνουν έως τα 8 μποφόρ

Πολική «μπάλα» από την Ουκρανία έρχεται τα Θεοφάνεια

Ακόμα χειρότερη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τα Θεοφάνεια καθώς μια πολική «μπάλα» αερίων μαζών που προέρχεται από την Ουκρανία θα φέρει πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα τωρινά στοιχεία τα Θεοφάνεια ο καιρός αναμένεται με:

  • Τσουχτερό κρύο 
  • Χιόνια στα πεδινά 
  • Ισχυρός παγετός
  • Θυελλώδεις βοριάδες

Τι είχε αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Facebook για την «μπάλα ψύχους»

«Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ενώ τα Θεοφάνεια  φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία «μπάλα πολικού ψύχους», προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».