"Η  προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης"

Το άρθρο 27, του Ν.4354/2015, που προβλέπει τον συμψηφισμό  πιθανής αύξησης,  λόγω μισθολογικής εξέλιξης, με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά, μετά την 1-1-2018, ανησυχεί δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, όπως ήδη έχει ενημερώσει το fresh-education, από την 1/1/ 2018 προβλέπεται το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης  των υπαλλήλων που έχει μείνει στάσιμη από το τέλος του Δεκέμβρη του 2015. 

Όσοι εκπαιδευτικοί θα έχουν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν αυτή την αύξηση γρήγορα. Διαβάστε εδώ σχετικά με τις προϋποθέσεις για αύξηση του μισθού από τον Ιανουάριο του 2018.

Τι θα γίνει όμως για τους εκπαιδευτικούς που λαμβάνουν προσωπική διαφορά, δηλαδή για όσους μετά την εφαρμογή του Ν.4354/2015, προέκυπτε βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν στις 31.12.2015; Θα εξακολουθούν να λαμβάνουν την ίδια προσωπική διαφορά και θα πάρουν ακέραια τυχόν αύξηση;

Το άρθρο 27 του Ν.4354/2015 προβλέπει ότι: «Η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης».

Δηλαδή προβλέπεται  ο συμψηφισμός της πιθανής  αύξησης από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου, με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά  (εκτός των περιπτώσεων που η αύξηση οφείλεται σε επίδομα θέση και προωθημένη εξέλιξη)

Ήδη  κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων και η ΠΟΕ ΟΤΑ απαιτούν  τη  διαγραφή αυτής της αναφοράς  από το Ν.4354/2015 που στην ουσία αποσκοπεί  στη συγκράτηση της αύξησης των μισθών.

Επίσης, και για όσους εκπαιδευτικούς δεν έλαβαν αυτά τα χρόνια προσωπική διαφορά, στην ουσία θα βγουν από αυτή τη διετία χαμένοι βοηθώντας με το μισθό τους να μπαλωθεί η τρύπα του χρέους.Διαβάστε εδώ μία ανάλυση γιατί ειναι "χαμένοι"

Όλα αυτά βέβαια, αν δεν επαληθευτούν σχετικά δημοσιεύματα  (διαβάστε εδώ) που θέλουν  από 1-1-2018 να παγώσει εκ νέου  κάθε μισθολογική εξέλιξη

https://fresh-education.blogspot.gr/2017/11/blog-post_61.html